Столичната община ще  постави на 4 места в София стълбове

...
Столичната община ще  постави на 4 места в София стълбове
Коментари Харесай

Фандъкова: Смразяваща статистика - между 80 и 100 000 превишения на скоростта само за месец

Столичната община ще  сложи на 4 места в София стълбове за монтиране на камери за скорост. Местата са определени по брой регистрирани нарушавания и произшествия (на бул. " Черни връх ", бул. " Ал. Малинов ", бул. " Цар Борис III " и на Околовръстния път). До месец ще бъдат предоставени 5 нови мобилни камери за надзор на скоростта, които ще бъдат предоставени на Пътната полиция в София.

 

Кметът Йорданка Фандъкова изиска и законодателни промени, като се стимулира:

 

" Статистиката, която събрахме, е смразяваща -  сред 80 и 100 хиляди засечени превишения на позволената скорост единствено за месец. Засечени  198 км в час по бул. " България ", 160 км/ч по бул. " Александър Малинов ", 153 км/ч по бул. " Черни връх ", 154 км/ч по бул. " Сливница ", 159 км/ч по бул. " Тодор Александров ". Това са " върхове " единствено за месец април. Но тук не става въпрос за първенци - тук става въпрос за евентуални убийци ".

 

" Дължим съответни задължения и резултати поради починалите по пътищата. На тази война по пътищата, на която се избиват почтени, би трябвало да отговорим с битка против високата скорост, би трябвало да натиснем нейната спирачка ", уточни още Фандъкова и добави:

 

" Нужни са задължения, които има Софийска община, камери за скорост с незабавни наказания от Министерство на вътрешните работи, незабавни санкции от правосъдната власт, и най-много законодателни промени, с цел да се осъществя всичко, което имаме като задължения ".

 

200 служители на реда в допълнение ще наблюдават пътната сигурност в София, удостовери министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, като това са наряди на 50 патрула:

 

" Благодарим за петте камери, които ще ни дадете, само че нас ще  доста по потребно, в случай че сдружението " Метрополитен " ЕАД възобновена полицията близо 11 милиона лева отговорности, които има, за тези 350 служители на реда, които охраняват „ Метрополитена ". Може да се разбере доста ясно, че тези 11 млн. лв., които идват сега от бюджета на Министерството на вътрешните работи и покриват разноските за тази активност, в случай че ги насочим в активност по защита на публичния ред. Това ще има доста по огромен резултат от пет камери ".

 

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР